top of page
Търсене

Какво е лазерна епилация?

Актуализирано: 18.11.2022 г.Лазерната епилация е неинвазивна естетична процедура за премахване на нежеланото окосмяване по тялото и лицето. В световен мащаб всяка година се извършват над 13 милиони такива процедури, което отрежда на лазерната епилация място в топ 3 на най-извършваните естетичните процедури. При лазерната епилация с александритен лазер, какъвто използваме в Лазерно-естетичен център Тифани, уредът селективно загрява косъма като по този начин унищожава космения фоликул. Най-често третираните зони, които се обработват са:

  • Лице

  • Подмишници

  • Бикини зоната

  • Крака


Как работи лазерната епилация?


Лазерът създава лъч от светлина с висок интензитет, който прониква дълбоко в кожната тъкан, където доставя контролирано количество терапевтична топлина, насочена само към корена на косъма. Чрез въздушната охлаждаща система на Candela се предпазва епидермиса и се създадава комфорт за пациента.


Какво мога да очаквам по време на процедурата?


Започва се с очертание на обработваната зона и разделянето и на отделни участъци и отделянето на бенки или пъпчици. Преди започване на процедурата, вие и терапевта ще носите предпазни очила. Всеки лазерен импулс ще бъде комбиниран със струя студен въздух, който служи за обезболяване на кожата. Процедурата може да отнеме от няколко минути до един час, в зависимост от третираната зона.


Боли ли?


Някои пациенти може да почувстват лек дискомфорт от лазерния импулс, понякога описван, като боцкане и леко затопляне върху кожата. Този дискомфорт е сведен до минимум от охлаждането чрез студен въздух.


Колко процедури са необходими?


Точният брой необходими сесии варира според индивидуалното състояние на космените фоликули и самият човек, а също и от зоната на третиране, но обикновено е между 6 процедури за тяло и 10 процедури за лице. Процесът на епилация е ефективен само когато космения фоликул е в активна фаза на растеж и затова са необходими определен брой процедури, за да се обхванат всички косъмчета.


Преди процедурата

Не се епилирайте с кола маска или епилатор от 14 до 20 дни преди процедура, в зависимост от зоната. Обръснете много добре зоната от тялото в деня преди процедурата, но не и в същия ден. Избягвайте излагане на слънце на третираната зона/солариум/ поне 3 дни преди и след процедура. За превенция се препоръчва висок фактор слънцезащитен крем;

Винаги информирайте терапевта за прием на медикаменти, здравословно състояние и предишни процедури.204 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page