top of page
Търсене

10 мита за лазерната епилация (част 1-ва)

Актуализирано: 18.11.2022 г.


Лазерната епилация може да се каже, че успя да промени ежедневието на много жени по цял свят. Въпреки че всеки един от нас, мъж или жена има окосмение по тялото и това е напълно естествено, неудобството свързано с наличието на косъмчета там, където „не трябва“, може да бъде много смущаващо и дори да повлияе на самочувствието ни.


Лазерната епилация е най-бързата, най-безопасната и най-удобната "форма" на епилация, налична в наши дни, но въпреки това има много митове, които витаят наоколо, които възпират хората да я направят.


Решихме да ви запознаем с топ 10 мита свързани с лазерната епилация, които НЕ са истина!


1. Лазерната епилация ще премахне космите при първата процедура


Това звучи твърде добре, за да е истина, нали? Стандартно са необходими около 6-10 процедури за да постигнете дългосрочните резултати. Дори тогава процедурата не е гарантирана за цял живот. Фактори като хормони и генетика могат да повлияят на дългосрочен растеж на фоликулите, но лазерната епилация може значително да намали окосмяването


2. Лазерната епилация е скъпа


Тъй като лазерната епилация е толкова напреднала технология, хората автоматично приемат, че трябва да е скъпа.Ако сравните лазерната епилация с цената на редовната кола маска до края на живота си, можете да спестите хиляди левове! В Лазерно-естетичен център Тифани предлагаме различни пакети, които предлагат по-изгодна цена за по-голям брой процедури.


3. Лазерната епилация е болезнена


Лазерната епилация не е по-болезнена от кола маската. Всъщност повечето клиенти казват, че кола маската е по-болезнена, тъй като издърпва кожата. Клиентите описват лазерната епилация като лек дискомфорт и не по-различна от „боцкане“, което е често използвано описание. За тези, които намират процедурата за неудобна, ще ви успокоим. По време на лазерната епилация се използва допълнителна приставка за охлаждане на кожата.


4. Лазерната епилация може да причини белези


Рискът от белези от лазерна епилация е доста малък и зависи от много неща като опит, умения, знания и обучение на терапевта, който извършва лазерната епилация или състоянието на вашата кожа. Затова нашите терапевти се подлагат на ежегодни обучения и надграждане на уменията. Освен това не извършваме лазерна епилация върху кожа с тен или татуировки.


5. Лазерната епилация всъщност може да доведе до растеж на повече косъмчета


Ако това беше вярно, плешивостта щеше да бъде излекувана завинаги! Лазерите не могат да предизвикат по-голям растеж на косми, но е важно да имате предвид, че телата ни непрекъснато се променят и с напредване на възрастта някои хора ще загубят окосмяване по тялото си, а при други може да растат повече на нови места. Лазерът може да унищожи вашите космени фоликули, но не може да предотврати развитието на нови.72 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Σχόλια


bottom of page