top of page
AdobeStock_183222831-scaled.jpeg

Какво е дермабразио?

Дермабразиото е процедура за изглаждане на цялото лице или на отделни участъци от лицето.

Чрез него се осъществява особена шлифовка, която прави кожата гладка. След премахването на  повърхностния слой, фините линии и бръчки се изравняват с нивото на кожата, което води до нейното видимо изглаждане ,стимулирайки образуването на нов повърхностен слой на епидермиса.Микродермабразио е бърза неинвазивна процедура прилагана за освежаване на лицето. Понякога се нарича “пилинг в обедната почивка”.

 

С помоща на специални стерилни диамантени глави се ексфолира най-горният слой на кожата и апарата за микродермабразио изсмуква замърсяванията и мъртвите клетки. Препоръчително е процедурите да се правят през есенно-зимния период когато третираните участъци няма да бъдат излагани на вредните ултравиолетови лъчи.

Усещането е приятно, болка няма. Механичното дразнение може да предизвика единствено леко зачервяване на кожата.Веднага след процедурата обработените зони не бива да се излагат директно на слънце или солариум. Използването на слънцезащита с висок фактор е задължително. Резултатът от процедурата (диамантено микродермабразио) се вижда веднага. Кожата става мека, сияйна, с равномерен тен и по-добър релеф. Серия от процедури може да премахне и повърхностните пигментации. Броят на процедурите е индивидуален спрямо несъвършенствата и нуждите на кожата. Обикновено се препоръчва курс от 4 процедури през 7-10 дни.

Which-micro-is-better-min.jpg

Предимства при Дермабразио

Благодарение на вакуума и кристалния накрайник за ексфолиране на кожата, процедурата премахва замърсяванията, които запушват порите и възвръща естествения блясък на кожата.

В резултат на това ще видите:

  • По-гладка и бляскъва кожа 

  • По-равномерен тен на лицето

  • Дълбоко почистени и минимизирани пори

  • Намаляване на фините линии и бръчки

  • По-малко петна и черни точки 

  • По-малко тъмни петна или петна от акне

 

 

Противопоказания:

 

  • При възпалителен процес, акне, активен херпес и отворени рани в обработваната област; 

  • Веднага след прилагане на химичен пилинг или лазер; 

  • По време на бременност.

 ​

Продължителност на процедурата: Около 60мин

bottom of page