top of page
липолазер

Какво е липолазер?

Това е неинвазивна лазерна липосукция за отслабване и оформяне на тялото с дължина на вълната 650 nm. Влияе директно на мастните клетъчни мембрани като променя пропускливостта и структурата им, това от своя страна води до намаляване на размера на мастната клетка и започва освобождаване на вътреклетъчните мазнини. Тя не влияе нито върху кожата, нито върху нервната или кръвоносната система. С други думи тя не причинява неестествени за организма реакции. 

Терапията с Липолазер добива все по-голяма популярност, тъй като съчетава в себе си ред преимущества в сравнение с други методи за отстраняване на излишните мазнини и целулита.

 •  Процедурата стимулира естествените процеси на организма за изгаряне на мазнините;

 •  Напълно безболезнена и безопасни процедура, тъй като се използват само ниски нива на лазерната енергия;

 •  Напълно достъпна процедура, която може да се прави и в обедната почивка;

липолазер

Как липолазера топи подкожните мазнини?

Технологията Липолазер използва ниски нива на лазерна енергия,  която взаимодейства химически и биологически с мастните клетки причинявайки „фотобиомодулация”. Това води до промяна на химичния състав на клетката и предизвиква освобождаване на ензима Липаза, който разгражда триглицеридните молекули на мастни киселини и глицерол. Благодарение на този процес те се освобождават през канали в клетъчните мембрани и се транспортират през организма до тъканите, където се използват за производството на енергия при обмяната на веществата т.е. подобряват метаболизма. Този процес е естествена реакция на организма, когато той е принуден да използва собствените си енергийни запаси.

Какви резултати може да очакваме след липолазер?

Бързи резултати, видими още след първата процедура – обиколката се намалява с от 1 до 4 сантиметра. Препоръчителният курс е от 8 процедури в рамките на 1 месец, т.е. по две процедури всяка седмица.

Апаратът Липолазер използва лазерни падове(плочки), които се поставят върху проблемната зона, като например, корем, бедра, ръце и други. Липолазерът води до изключителни резултати, особено ако се съчетава с тренировки и здравословно хранене, тъй като освен, че намалява мастните натрупвания в организма спомага и за естетичното оформяне на третирана зона, което много трудно се постига само с познатите ни методи.

Резултатите са видимо намаляване на теглото и поддържане на трайно красива фигура.

Терапията е подходяща и за родилки, за възстановяване след раждане. 

Процедурата продължава между 30 и 40 минути Безболезнена е и освен това приятна и релаксираща. Единственото усещане е много леко затопляне, когато падовете са в контакт с кожата.

Липолазер

Брой процедури и зони на третиране

Областите, които могат да бъдат третирани включват:

 • Външната и вътрешната част на бедрата;

 • Гръб;

 • Корем;

 • Седалище;

 • Ръце;

 • Мастни натрупвания в областта на коленете и глезените.

Повечето клиенти определено намаляват с около 1 – 4 см обиколката след една терапия, но са препоръчителни допълнителни процедури за трайно редуциране на обиколките. Резултатите и броят им е индивидуален, според проблема и могат да бъдат от 8-12 до 24. Процудерите се правят през два дни.

След терапията е необходимо да се приемат повече течности, за да се изхвърлят по-бързо разградените мазнини. В периодите на провеждане на процедурите, пиенето на вода (мин. 2 литра) е задължително, както и ограничаване на мазнините за запазване на дълготрайни резултати.

В продължение на 1 час след процедурата трябва да се изпие половин литър

Препоръчителни са упражнения или друг вид активност с продължителност 10 мин непосредствено след процедурата. Така се постига пълния ефек на Липолазера, тъй като се стимулира лимфната система и тялото се освобождава от свободните мастни киселини.

За кого не е подходящ липолазера?

Процедурата е противопоказна при: деца и подрастващи, високо кръвно налягане, злокачествено заболяване, бременност и кърмене, висока температура, сърдечни заболявания, менструален период, чернодробно заболяване (хепатит, цироза),епилепсия, хора с метални импланти и пейсмейкъри.

Не се препоръчва и при:

 • Открити рани или алергии в зоната на третиране;

 • Сериозни и прогресивни заболявания (рак, СПИН, артрит, епилепсия и прочие);

 • Ракови заболявания, заболявания на щитовидната жлеза и др.;

 • Инфекциозни болести;

 • Бременност, кърмене, месечен цикъл;

 • Тежка форма на диабет;

 • Скорошна операция;

 • Метални импланти по тялото

 • Чернодробни заболявания

Липолазер (3).png
bottom of page